Webinaarin keskeiset kysymykset olivat: kuinka maat ovat selviytyneet pandemian haasteista koulutuksen saralla, mitä positiivista pandemia on tuonut mukanaan, mitkä ovat seuraavat askeleet ja miltä tulevaisuuden koulu näyttää. Suurlähettiläs Pirkko Hämäläinen avasi tilaisuuden toteamalla, että kriisi voidaan nähdä myös mahdollisuutena kyseenalaistaa totuttuja toimintatapoja, tilaisuutena uudistua ja tarkastella koulutusta eri näkökulmasta. Koulutusjärjestelmät ovat erilaisia, yhden maan järjestelmää ei voi yksinkertaisesti kopioida toiseen maahan, mutta ajatustenvaihdosta on aina hyötyä.
Molemmissa maissa myös vanhemmat olivat ratkaisevassa asemassa pandemian alussa: oppilaat, jotka saivat tukea vanhemmiltaan, selviytyivät paremmin. Webinaarin tarkoitus oli vaihtaa ajatuksia pandemian opetuksista, erilaisista toimintatavoista ja esitellä samalla tulevaisuuden ratkaisuja, kuten esim. DigiOne-alustaa. Webinaari keskittyi peruskoulutukseen, jonkin verran sivutiin myös ammattikoulutusta. Webinaari vahvisti Suomen jo ennestään erinomaista mainetta koulutusmaailmassa.
Tuolloin saa kokoontua korkeintaan 10 ihmisen voimin. Lisäksi hotellit ja ravintolat saavat olla auki normaalia pidempään uudenvuodenaattona. Hotellit ja ravintolat saavat Itävallassa olla auki pidempään uudenvuodenaattona. Kuvassa Ischglin talvilomakohteessa sijaitseva alppibaari. Kuva: Karl-Josef Hildenbrand / dpa / ZUMA / MvphotosVaikka koronatilanne on Itävallassa parantunut, omikron aiheuttaa suurta huolta. Maassa on toistaiseksi varmistettu 75 omikrontapausta.
Hienoa oli, että Itävallan koulutusministeriössä digitalisaatiohanketta johtava Rauskala saatiin mukaan keskustelemaan ja kuulemaan digitalisaation hyödyntämisestä suomalaisessa koulutusmaailmassa. Vantaan kaupungin DigiOne-konsepti herätti kiinnostusta, sillä samat aiheet ovat pöydällä myös täkäläisessä opetusministeriössä, vaikka digitalisaatiokeskustelu Itävallassa keskittyykin vielä perusinfrastruktuurin ja kokonaiskonseptin suunnitteluun. Pandemia tuli niin suurena yllätyksenä, etteivät panelistit uskaltaneet juurikaan ennustaa tulevaisuutta.
Sen takia tulevaisuuden ennustaminen on mahdotonta. Maan terveysministeri Wolfgang Mueckstein kieltäytyi Reutersin mukaan kommentoimasta, jatkuuko vahva sulkutila tammikuussa. Hänen mukaansa Itävalta kulkee noin kolme viikkoa esimerkiksi Tanskaa ja Britanniaa perässä. Näissä maissa omikrontapaukset ovat jo räjähtäneet käsiin.
Koulut pysyivät auki vain erityistapauksissa lapsille, jotka vaativat opetusta kasvokkain. Voidaan siis sanoa, että Itävalta veti ”hätäjarrusta”, vaikka samanlaista Suomesta tuttua käsitettä ei Itävallassa käytettykään. Lue lisää: Suomalainen Jasmin, 26, kertoo, miten Norja luisui omikronkatastrofiin: "En ehtinyt kunnolla edes tajuta"Lue lisää: Omikronmuunnos valtaa Suomessa alaa kulovalkean tavoin – tällaisia oireita se aiheuttaaSulkutilan alkamisen jälkeen alkoi tapahtua. Lähes välittömästi uusien koronatapausten määrä lähti laskuun.
Itävaltalaiset luottavat kahisevaan enemmän kuin korttiin Käteistä rakastava Itävalta on eurooppalaisisttain sääntö, ja maksamisen digikuplassa elävät Pohjoismaat
Suomi kukisti Itävallan lentopallon miesten EM-karsinnoissa Voitto Köykkä ja Antti Ronkainen pelasivat Suomen voitokkaassa joukkueessa. Kuva: CEV. Suomi otti keskiviikkona pitkän askeleen kohti
Koulutuswebinaariin osallistui nimekkäitä asiantuntijoita molemmista maista: Iris Rauskala, Itävallan koulutus-, tiede- ja tutkimusministeriö, digitalisaatiohankkeen johtaja, entinen opetusministeri (virkamieshallituksessa 2019), jolla on suomalaistausta (isä on suomalainen) Tina Dworschak, Itävallan teollisuusliitto, koulutusasiantuntija (Neustart Schule) Heinz Knasar, Graz International Bilingual School, vararehtori ja IT-asiantuntija Jouni Kangasniemi, Education Finland, ohjelmajohtaja Tuija Lindström, DigiOne, projektiasiantuntija Ari Myllyviita, Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu, opettaja ja opettajankouluttaja Webinaarin avasivat sls Pirkko Hämäläinen ja teollisuusliiton pääsihteeri Christoph Neumayer. Tilaisuuden juonsi Der Standard –lehden toimittaja ja politologi Eric Frey. Suomella on Itävallassa vankka maine koulutuksen mallimaana.
Itävaltalaiset luottavat kahisevaan enemmän kuin korttiin Käteistä rakastava Itävalta on eurooppalaisittain sääntö, ja maksamisen digikuplassa elävät Pohjoismaat
Rajoitusten määrä vaihtelee alueellisesti. Joissain paikoissa sai avata heti myös ravintolat ja hotellit, kun taas joissain odoteltiin hieman myöhempään. Ravintoloiden valomerkki tulee kello 23. Tarkoituksena oli, että sulkutilaa löysätään vain täyden rokotussarjan saaneilta. Perjantaina kuitenkin ilmoitettiin, että myös rokottamattomat saavat liennytyksiä rajoituksiin. Rokottamattomat itävaltalaiset eivät saa tavata enempää kuin yhtä ihmistä kerrallaan oman kotitalouden ulkopuolella. Rokottamattomat saavat tehdä tähän poikkeuksen joulunpyhinä 24. –26. ja uudelleen uudenvuodenaattona.
Jääkiekon MM 2022 TV Suomessa jääkiekon MM 2022 TV-oikeudet ovat MTV:llä, joka näyttää pelejä sekä C More tarjoaa livelähetykset kaikista jääkiekon MM-kisojen
Itävallan vastaava luku on 2 405. Uusien kuolemantapausten määrä on sekin laskenut, joskaan ei yhtä jyrkästi. Kuolemantapaukset näkyvät usein tilastoissa pienellä viiveellä uusiin tartuntoihin verrattuna. Worldometerin mukaan uusia kuolemia todettiin joulukuun alkupuolella vielä 60–70 kappaletta päivässä, mikä oli neljännen aallon huippu. Tuoreimmat luvut loppuviikolta pyörivät noin viisissäkymmennissä.
Siitä kertoo myös Der Standard- lehden webinaarista kertovan artikkelin otsikko ”Mitä Itävalta voi oppia Suomen koulutusjärjestelmästä? ” Suomen koulutusjärjestelmä on huomattavasti joustavampi kuin Itävallan: opettajilla on valta päättää siitä, mitä ja miten he opettavat. Opetuksen siirtyminen verkkoon kertaheitolla oli Itävallalle suurempi muutos kuin Suomelle. Valmiudet etäopetukseen olivat Suomessa jo olemassa, Itävallassa pandemia on lisännyt kertaheitolla ymmärrystä etäopetuksesta ja sen tuomista mahdollisuuksista sekä konkreettisesti parantanut koulujen digitaalista infrastruktuuria.
Päätöstä edelsi synkkä vuorokausi, kun maassa raportoitiin BBC:n mukaan ennätykselliset 15 809 uutta koronatapausta. Itävallassa on hieman alle 9 miljoonaa asukasta. Itävalta meni täyssulkuun noin kuukausi sitten. Wieniläiskahvilan pöydät ammottivat marraskuun lopulla tyhjyyttään. Kuva: Guo Chen / Xinhua / ZUMA / MVphotosItävaltalaisia pyydettiin työskentelemään etänä ja kaikki ei-tärkeät kaupat menivät kiinni.
Lue lisää: Koronarajoitukset kiristymässä Euroopassa joulun alla – Hollannilla erittäin tiukka linjaLue lisää: Tehohoidon professori vaatii: Hätäjarrusta pitäisi vetää viipymättäUusien koronatapausten määrän raju lasku on saanut Itävallan löysäämään rajoituksia ainakin rokottamattomilta. 12. päivä joulukuuta suurimassa osassa maata sai taas avata teatterit, museot ja muut kulttuuri- ja viihdepaikat. Seuraavana päivänä myös kaupat saivat avata taas ovensa.
Itävalta veti "hätäjarrusta" tautitapausten huippukohdassa – tältä tilanne näyttää kuukautta myöhemminSulkutilan alkamisen jälkeen alkoi tapahtua. Rokotetut saavat helpotusta rajoituksiin joulunpyhiksi. Itävallasta tuli ensimmäinen Euroopan maa, joka palautti yhteiskunnan sulkutilan koronan neljännen aallon takia. Maa meni lähes täydelliseen ”lockdowniin” kuukausi sitten, marraskuun 22. päivänä.
Viikko sulkutilan alkamisen jälkeen uusia tartuntoja todettiin Worldometerin mukaan ”vain” 11 671. Määrä on jatkanut tasaista laskuaan siitä asti. Tuorein luku on lauantailta, jolloin todettiin 2 167 uutta tapausta. Esimerkiksi Suomessa päivittäiset luvut ovat jo samalla tasolla. Suomessa todettiin perjantaina 2 079 uutta tartuntaa. Maiden viikon ilmaantuvuusluvut ovat suurin piirtein samalla tasolla. Suomessa on todettu viimeisen viikon aikana 2 209 tartuntaa miljoonaa asukasta kohti.
Itävalta - MTVuutiset.fi Itävallan jääkiekkohistorian huippuhetket ovat pitkän ajan takaa. Vuosia kadulla elänyt Pasi Hietanen kertoo, millaista on elämä ilman kotia – "Minut
Itävalta - European Union Euroopan parlamentti · Euroopan unionin neuvosto · EU:n neuvoston puheenjohtajuus · Euroopan komissio · Euroopan talous- ja sosiaalikomitea · Euroopan
Koulutus ja COVID-19: haasteet ja mahdollisuudet Suomella on Itävallassa vankka maine koulutuksen mallimaana. jolle koulu antaa eväät pärjätä elämässä, tapahtui mitä tahansa